Courgettetaart

Ondertussen al bijna 2 weken geleden bestelden we in Parijs, aan het Canal St. Martin, in het kleine bistrot-restaurant "Hotel du Nord" (geen hotel dus!) als voorgerecht een "Tarte courgette / Féta / Pesto menthe et citron vert". 

Die zag er zo uit:



Fris; licht én lekker!

Een beetje googelen en ik maakte er mijn eigen versie van.

Zo doe je dat:
  • Bladerdeeg, kruimeldeel of filodeeg naar keuze (ik ben fan van filo voor deze taart, wegens minder vettig)
  • Pesto van munt met citroen of limoen die je super-snel zelf maakt: pijnboompitten, rucola, look, olijfolie, citroensap en verse munt in de hakmolen fijn mixen
  • Heel dunne sneetjes mozzarella 
  • Heel dunne sneetjes courgette
  • Kerstomaatjes
  • Fetakaas erover kruimelen
  • Peper en thijm; zout hoeft niet echt omdat de feta al vrij zilt smaakt
  • In de oven op 200 graden
  • Tot de feta bruin is en de taart er naar jouw mening goed uitziet
  • Afwerken met basilicum
Deze topper is zowel warm als koud heel lekker én smaakt daags nadien zelfs nog beter.

Perfect voor te bereiden: op minder dan 20 minuutjes heb je hem in de oven en kan je je opknappen voor je gasten, terwijl de taart in de oven staat ;-)

Wij serveerden er een fris en zoet slaatje met verse aardbeien en gedroogde vijgen en balsamico bij. Je kan uiteraard ook gaan voor verse vijgen.

Ondertussen al 2x thuis gemaakt en dadelijk als topper gecategoriseerd. (Zelfs de zoon die geen kazen lust, vindt'm lekker!)



Reacties

Populaire posts