Bananen-havermoutcake als gezond ontbijt of tussendoortje
Wat heb je nodig?
– 4 heeeeeel rijpe bananen
– 200 gr havermout
– 100 ml melk
– 3 eieren
– 3 theelepels speculaaskruiden en/of 2 theelepels kaneel
– 1 zakje bakpoeder
– 2 zakjes vanillesuiker
Zo maak je de cake:
1. Verwarm de oven voor op 175 à 185 graden.
2. Mix alle ingrediënten in de blender of voorzichtig in een hoge kom met een (goede) staafmixer tot een beslag.
3. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
4. Giet het beslag in de cakevorm. Strooi er eventueel een handje amandelschaafsel overheen en bak de cake ca. 45 minuten in het midden van de oven.
5. Zet de oven uit en laat je cake vafkoelen in de oven met de ovendeur open. Op deze manier zakt hij wat minder in! (enige verzakking is normaal)
Eet smakelijk!
Opgelet:
Dit is geen gewone cake! Hij blijft iets vochtiger en is het best houdbaar in de koelkast. Je kan hem voor consumptie ook even opwarmen in de (microgolf)oven of in een pan.
Reacties
Een reactie posten