ELDERFLOWER & RASPBERRY JELLY

Ik ontdekte deze heerlijk lichte en frisse vlierbloesemgelatine in november 2019 in het Engelse Brighton, tijdens een afternoon tea in het Grand Hotel.




Thuis ging ik op zoek naar het recept én dadelijk ermee aan de slag! De bereiding is zo ongelooflijk simpel, dat ik ze graag met je deel.

Eerlijkheidshalve wel even meegeven dat suikervrije vlierbloesemsiroop in Engeland kopen. Maar, ik ga ervan uit dat je vlierbloesemsiroop (al dan niet gesuikerd) ook wel in België kan vinden. Indien niet, dan lukt het dessert volgens mij met eender welke andere siroop ook wel (Monin heeft een zeer uitgebreid assortiment, te verkrijgen in de beter drankenhandel)! Je kan hier dus zeker creatief mee zijn...



Wat heb je nodig?


  • 150 ml vlierbloesemsiroop
  • 5 gelatineblaadjes, in koud water geweekt
  • 150 gram frambozen (maar je kan ook blauwe of andere bessen nemen)
  • 300 ml water


Hoe maak je het?


  • Verwarm de siroop in een pan tot net onder het kookpunt
  • Druk het water uit de gelatineblaadjes
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de hete vloeistof
  • Roer totdat de gelatine is opgelost
  • Voeg 300 ml water toe
  • Verdeel over mooie glazen
  • Zet in de koelkast gedurende 1-2 uren
  • Ga regelmatig kijken: als de gelatinepudding voldoende gestold is, zodat de frambozen niet naar de bodem zinken, kan je ze toevoegen. Wacht echter niet te lang, want dan is je pudding uitgehard en krijg je de bessen er niet meer in (yep, ik spreek uit eigen ervaring!)
  • Laat de pudding 4-5 uurtjes of gedurende de nacht in de koelkast verder opstijven

Reacties

Populaire posts