Zalmbrood van pizzadeeg



Heerlijk brunchgerecht

Stel dat je mega-lui bent en dat van jezelf weet?
Dan zorg je dat je zelfgemaakt pizzadeeg in de frigo hebt, gerookte zalm en nog een overschotje tzaziki dat je opwerkt met mierikswortel. Ontbijt staat binnen de 20 minuten op tafel... stipt om 13 uur!

Ingrediƫnten

- pizzadeeg
- gerookte zalm
- dille en andere kruiden naar smaak
- yoghurt of tzatziki of een ander lekker sausje

Het pizzadeeg

Het deeg maak ik in de broodbakmachine op de "deegstand". Ik gebruik hiervoor een basisrecept dat ik op het internet vond en deed nog wat extra Italiaanse kruiden in de broodmachine, zodat het deeg op zich al wat smaak heeft en heerlijk geurt als je het bakt.

Het duurt ca. 45 minuten in mijn bakmachine om het deeg te kneden en te laten rijzen. 
Mijn deeg had ik de dag ervoor gemaakt (we hadden toen verse pizza op het menu staan) en goed luchtdicht verpakt in de koelkast bewaard.

Voor het deeg
  • 500gr witte bloem  
  • 2 el olijfolie 
  • 3/4 tl zout 
  • 1,5 el suiker 
  • 280 ml water 
  • 1 zakje droge gist 
Doe de ingredienten in deze volgorde in de bakvorm: bloem, olijfolie, suiker, zout, gist en tenslotte water. Selecteer programma "enkel deeg". Druk op start.


Zalmbrood

Als je aan het zalmbrood begint, verwarm je de oven voor op 240°.

Voor het zalmbrood gebruikte ik gerookte zalm met peper van Lidl: het zijn iets dikkere sneden, die zich perfect lenen om er zalmbrood van te maken. In het pakje zit ook een beetje mierikswortelsaus! Handig als je dat niet zelf standaard in de koelkast hebt staan!

Rol het deeg uit tot een rechthoek. Beleg een helft van het deeg met de gerookte zalm. 

Kruid met (gevriesdroogde) dille (veel!) en andere kruiden naar smaak.
(ik gebruikte flink wat Cape Herb & Spice "Garlic & Herb", een kruidenmengeling).



Vouw het deeg dicht en druk de naden plat met een vork. De tekening van je vork blijft er dan instaan, wat er leuk uitziet.

Bak het zalmbrood 13 Ć  15 minuten goudgeel (af en toe eens checken dat het niet aanbrandt!).

Terwijl het brood in de oven stak, maakte ik een fruitslaatje.

De mierikswortelsaus die bij de zalm zat verroerde ik met een restje zelfgemaakte tzatziki uit de koekast, maar je kan het ook door joghurt, mayo, looksaus of opgeklopte room roeren.

Het resultaat








  

Reacties

Populaire posts