Asperges
Ik heb er geen probleem mee om ze 2 of 3 keer per week klaar te maken, zo heerlijk vind ik ze.
Geen aspergerecepten, maar gewoon een opsomming van hoe ik ze graag eet.
- Asperges met gegrilde steak en een hollandaise met witte wijn en dille (als basishollandaise gebruik ik die van ALDI in poedervorm uit een zakje en verfijn deze)
- Asperges met pasta en een saus van kruidenkaas
- Asperges met gegrilde kip en salade van quinoa
- Asperges met gegrilde zalm en dillesaus
- Lauwe salade van asperges met rucola en een mosterdrossing met gembersiroop en geroosterd sesamzaad
- Asperges in kwaliteitsham gerold met een nieuw aardappeltje en hollandaisesaus
- Aspergesoep (voor recept zie: aspergesoep)
Bij asperges past een heerlijke witte wijn of een glas rosé. En, als garnering voor een aspergegerecht vind ik dille en/of peterselie een perfecte match.
Ik hoor vaak van vrienden dat ze geen asperges klaarmaken "omdat de kinderen dat niet lusten". Wel, de mijne ook niet. Zij krijgen dan andere groenten! Blijven er dan asperges over? Die eet ik daags erop met plezier als lunch of maak er een slaatje van.
Reacties
Een reactie posten