Hoe je een echte schnitzel maakt/eet
Laat me even eerlijk zijn... Als Oostenrijkse gruwel ik van de "Wiener Schnitzel" met frieten en saus. Want, zo eten wij die gewoonlijk niet! Ondertussen staat het op veel plaatsen in Oostenrijk zo wel op de menukaart, maar een schnitzel wordt met veenbessencompote gegeten of met warme aardappelsalade of gewoon met een grote kom groene salade erbij. Sauzen of frieten komen er dus normaalgezien niet aan te pas...
Ik kreeg zopas nog eens de vraag "Fiks me eens het recept van die schnitzel".
Bij deze deel ik dan ook graag de schnitzel zoals ik die graag eet, op de manier hoe ik het van in Oostenrijk gewend ben en hoe ik hem nog altijd daar bestel of zelf thuis maak.
Want, een écht goede schnitzel is dus zeker geen minderwaardig vettig (varkens)lapje dat met doorweekt chapelure gecamoufleerd wordt (wat je hier in België helaas wel vaak ziet...). Een écht goede schnitzel is van kwalitatief hoogstaand kalfsvlees én is écht hard labeur om te bereiden.
Een echt wel goede "luie-wijven-variant" is trouwens de XXL Wiener Schnitzel van varkensvlees van Aldi.
Ik kreeg zopas nog eens de vraag "Fiks me eens het recept van die schnitzel".
Bij deze deel ik dan ook graag de schnitzel zoals ik die graag eet, op de manier hoe ik het van in Oostenrijk gewend ben en hoe ik hem nog altijd daar bestel of zelf thuis maak.
Want, een écht goede schnitzel is dus zeker geen minderwaardig vettig (varkens)lapje dat met doorweekt chapelure gecamoufleerd wordt (wat je hier in België helaas wel vaak ziet...). Een écht goede schnitzel is van kwalitatief hoogstaand kalfsvlees én is écht hard labeur om te bereiden.
Een echt wel goede "luie-wijven-variant" is trouwens de XXL Wiener Schnitzel van varkensvlees van Aldi.
De enige échte "Wiener Schnitzel" met "Kartoffelsalat"
Omdat ik zelf geen schrijfster van recepten ben, maar graag mijn lekkers met je deel, bezorg ik je hier de link naar de enige échte juiste bereidingswijze van "Wiener Schnitzel" en van warme aardappelsalade.
De schnitzel:
De aardappelsalade:
- https://lekkertafelen.nl/recepten/salade/kartoffelsalat/
- https://www.plezierindekeuken.nl/aardappelsalade-uit-oostenrijk/
(In dat laatste recept wordt hij koud geserveerd, maar warm of lauw is hij zoveel beter!)
Reacties
Een reactie posten