Een intro...



Cora's fastfood

Voorheen was ik ook al creatief in de keuken, maar de laatste tijd was het eerder een routine geworden om iets van eten op tafel te zetten. Meestal kwam er Caesar salade op tafel: eenvoudig, snel, mager én zowel mijn man als ikzelf zijn er verlekkerd op! Ik kon er nooit iets mee mis doen, ik had er altijd alles voor in huis en het smaakte - zelfs 3 keer per week - altijd!

Doordat ik 2 jobs en 4 opgroeiende pubers probeer te combineren met een lichaam dat al 6 jaar lijdt onder fibromyalgie (meer daarover op mijn andere blog: http://100percentcora.blogspot.be), is het niet aan mij besteed om 's avonds urenlang in de keuken te staan en culinaire hoogstandjes op tafel te toveren. Voor mij is het belangrijk dat koken snel gaat en dat ik er weinig werk aan heb! Want, zelfs het versnijden van groenten kan vaak een hele opgave voor me zijn, als mijn lichaam weer eens niet mee wil...

Lekker eten, gezond eten en creatief eten is helemaal mijn ding! Als het dan nog eens snel klaar is, past het helemaal in mijn concept "Cora's fastfood".

Inspiratie

Nu ik al enkele weken technisch werkloos thuis zit omwille van de coronalockdown, werd mijn creativiteit in de keuken opnieuw aangewakkerd. 

Ik vernam van een alleenstaande vriendin dat ze het een hele opgave vindt om elke dag voor zichzelf een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik stuurde haar enkele foto's van mijn creaties (ik fotografeer nu al een jaar of 4 op regelmatige basis mijn eten, sinds ik bij WW - het vroegere Weight Watchers - ben en er actief ben op Connect, een online-platform voor WW-leden) en verraste mezelf met vele foto's van gerechten die er stuk voor stuk heerlijk uitzagen, maar die ik alweer vergeten was... Ik ging terug aan de slag, postte de laatste dagen weer wat meer foto's openbaar op mijn Facebookprofiel. De reacties erop hebben de doorslag gegeven om mijn gerechten ook buiten de besloten WW-gemeenschap een eigen plekje te geven...

De Caesar salade is voor enige tijd aan de kant geschoven en uit de keuken komen dagelijks terug heerlijke snelle gerechten, aangepast aan het seizoen. Gerechten met weinig pretentie, zonder handleiding of recept, maar oh zo puur en lekker.

Ook al zal ik af en toe wel eens een receptje posten, ik probeer vooral om creatieve maaltijdideeën te delen, die misschien ook jou een inspiratief duwtje in de rug geven.

Smakelijk!

(Ik start deze blog in april 2020, ten tijde van de coronalockdown.)

Reacties

Populaire posts