Amandelcake met besjes
Heel lekker als ontbijt of als zoet 4-uurtje :-)
· 200 gr amandelmeel
· 100 gr havermout
· 1 zakje bakpoeder
· 2 à 3 zakjes vanillesuiker (ik gebruik er van Canderel, maar die bestaan niet meer, denk ik)
· 3 el agavesiroop of honing
· 4 eieren
· 200 ml melk
· 2 handen vol bessen naar keuze (vers of diepvries)
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Leg een vel bakpapier in je cakevorm.
- Doe alle ingrediënten in bovenstaande volgorde (behalve de bessen) in een hoge kom en ga er met de staafmixer door totdat alles goed gemengd is en je een egaal - nogal vloeibaar en lopend - beslag krijgt. Schep als laatste de besjes voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak 60 minuten op 170 graden.
- Laat de cake eerst wat afkoelen in de vorm.
- Haal uit de vorm en laat nog wat afkoelen op een rooster.
Heel lekker lauwwarm! Blijft enkele dagen goed.
Oh ja, ik haalde mijn inspiratie bij Elien's Cuisine, waar je nog meer heerlijk simpele recepten kan vinden. Alle eer dus voor haar! Ik schrijf het alleen hier nog eens op, zodat ik het zelf niet meer vergeet ;-) Volg haar zeker op sociale media en schrijf je in op haar nieuwsbrief. Je zal verrast zijn!
Reacties
Een reactie posten