Christmas Gin

 


Op vakantie in Engeland zag ik een smakelijk ogende fles “Christmas Gin” staan. Veel te duur, dus niet gekocht.

Zo ontstond het idee om er zelf mee aan de slag te gaan.

Ik maakte hem gisteren zo:

- 1 liter cranberrysap in een kookpot doen

- sap van 1 appelsien erbij

- zachtjes opwarmen met veel suiker in (200 gram of zo; best af en toe proeven en desnoods bijsturen) om deze te smelten

- 3 kaneelstokjes, 5 à 10 kruidnagels en 4 steranijs toevoegen of andere winterkruiden naar smaak (zelf probeer ik volgende keer verse gember)

- van het vuur halen en er een fles neutrale gin aan toevoegen

- laten afkoelen en in zuivere flessen doen


Deze smaakvolle gin is heel kruidig en smaakt op en top naar kerst. We proefden hem zowel warm als koud en vonden beide versies lekker.

Momenteel nog geen idee hoe lang hij houdbaar is. Hij staat alleszins in de koelkast, doch haalt allicht het nieuwe jaar binnen 3 weken niet, zooooo lekker!

Reacties

Populaire posts